Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Pavel.T
Příspěvky: 6
Registrován: 12 pro 2019 09:27
auto: DIII

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#21 Příspěvek od Pavel.T » 13 kvě 2020 07:52

Hodne povedeny! :yes

MadTom
Příspěvky: 12011
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#22 Příspěvek od MadTom » 13 kvě 2020 07:56

Tohle jsou ty správné obrázky, aby bylo každému tedy i mě jasné, kolik to bylo práce. A nemuselo se to vymýšlet úplně od nuly.
No uvidím, jestli něco takového budu také řešit, nějak jsem si zvykl, že rádio poslouchám jenom v autě, jenom v ČR a jenom pokud jedu sám. Když jsme někde na výletě, tak to prostě nezapínám. Zvažoval jsem to i jako možnost navigace na androidu, ale zatím mi lepší službu dělá mobil nebo tablet, vezmu si ho sebou a doma přes WiFi mu nahraji aktualizace.To s tak jednoduše nepůjde, nevleze se mi do kuchyně nebo obýváku. :hmm:
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
bobo7
Příspěvky: 414
Registrován: 17 led 2017 08:54
auto: DII Td5
Bydliště: Žilina

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#23 Příspěvek od bobo7 » 13 kvě 2020 08:11

tak to je veľká frajerina...hats off :yes :mrk
Cesta vedie tadiaľ, kadiaľ sa vydáš.

Uživatelský avatar
stiinek
Příspěvky: 520
Registrován: 20 pro 2013 23:27
auto: D2 Td5 2004
Bydliště: kousek od Brna

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#24 Příspěvek od stiinek » 13 kvě 2020 09:08

MadTom píše:
13 kvě 2020 07:56
To s autem jednoduše nepůjde, nevleze se mi do kuchyně nebo obýváku. :hmm:
V garáži nebude WiFi? :)
Disco2 Td5 2004
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)

MadTom
Příspěvky: 12011
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#25 Příspěvek od MadTom » 13 kvě 2020 10:39

To je otázka, možná....
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
Kokesek
Příspěvky: 3208
Registrován: 26 črc 2010 18:53
tel.: 00420774290683
auto: D2,D3,L322,P38,Sport
Bydliště: Frydek Mistek
Kontaktovat uživatele:

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#26 Příspěvek od Kokesek » 13 kvě 2020 11:47

Huberte to je nadherne provedené.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

honzajs122
Příspěvky: 10
Registrován: 12 dub 2020 10:35
auto: LR Discovery II Td5
Bydliště: Okolí Boskovic

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#27 Příspěvek od honzajs122 » 15 kvě 2020 10:27

Vyměnil jsem nějaké neoriginální rádio za čínského Androida a mám takový pocit, že to žere baterku, jak hladový herec. Připojený mám + na baterii přes pojistkovou skříňku a + přes spínačů skříňku, je to standardně přes ISO konektor.
Ne pozoroval někdo to samé?

MadTom
Příspěvky: 12011
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#28 Příspěvek od MadTom » 15 kvě 2020 11:10

A co to změřit, kolik a kdy si to na kterém drátu bere? Pokud je to v klidu víc než 10mA, tak to není správně.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

honzajs122
Příspěvky: 10
Registrován: 12 dub 2020 10:35
auto: LR Discovery II Td5
Bydliště: Okolí Boskovic

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#29 Příspěvek od honzajs122 » 15 kvě 2020 11:23

Než jsem vystřelil pojistku zkratem, tak to bralo 0.01 A. Takže asi baterka umřela na stáří, 6 let stará a zřejmě shoda náhod. Zkusím novou a uvidím.

MadTom
Příspěvky: 12011
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#30 Příspěvek od MadTom » 15 kvě 2020 13:13

0,01A je 10 mA a to už je na trvalý odběr v klidu docela dost. Zvlášť pokud je to auto, které třeba 14 dní v kuse stojí. Problém je, že to není většinou jediná věc co v klidu něco žere a ono se to potom naskládá. 0,01A při 24h a 2 týdnech je necelých 4 Ah kapacity z baterky. Když to vynásobíš 2 na měsíc, tak už je to 8 Ah a to je jenom rádio. Pokud se přičtou ostatní věci, rázem je polovina kapacity baterky pryč, což u nějaké starší může znamenat, že je prostě prázdná.
Kdysi jsem to řešil a je na tyhle odběry norma a pokud si to pamatuji správně, tak to bylo do 0,5mA tedy do 0,0005A klidového odběru. Bylo to autoalarmy a podobné doplňkové věci v autě.
Něco jiného je, než se auto uspí a něco jiného dlouhodobý odběr v klidu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

honzajs122
Příspěvky: 10
Registrován: 12 dub 2020 10:35
auto: LR Discovery II Td5
Bydliště: Okolí Boskovic

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#31 Příspěvek od honzajs122 » 15 kvě 2020 17:28

Odpojil jsem rádio od trvalého napájení, takže při každém zapnutí kličku musí rádio (android) nabootovat. A kupil novou baterii EXIDE 105Ah.
Ta stará byla z 2014, tak už měla nárok. Včera jsem ji mordoval na nabíječce 5 hodin a nic.'
Rádio je z ALiexpress, český sklad https://www.aliexpress.com/item/4000748 ... 4c4d4wiBDz
za ty prachy funguje celkem obstojně, Má Android 8.1 Go. Rádio neumí názvy stanic, tak hledám alternativní appku.
Externí anténa GPS, GPS je docela rychlá a přesná.¨
Čeká mě ještě instalace zadní kamery... :envy

Uživatelský avatar
pojir
Příspěvky: 1978
Registrován: 20 zář 2013 12:29
tel.: 602727915
auto: D2
Bydliště: u Blanska
Kontaktovat uživatele:

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#32 Příspěvek od pojir » 18 kvě 2020 10:25

Tohle vypada taky celkem k svetu a navic je to i pekne replikovatelny: https://www.thingiverse.com/thing:3816615
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.

Uživatelský avatar
czech_daver
Příspěvky: 112
Registrován: 23 dub 2015 15:48
auto: Discovery II
Bydliště: Brno

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#33 Příspěvek od czech_daver » 19 kvě 2020 07:39

já už delší dobu zvažuju toto rádio:
https://www.aliexpress.com/item/3289094 ... hweb201603_

něvím jestli přesně tento model ale v D2 vypadá že se dá usadit pěkně a bez řezání viz foto z googlu
na 3D tiskárně max nějakou záslepku z vrchu

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
stiinek
Příspěvky: 520
Registrován: 20 pro 2013 23:27
auto: D2 Td5 2004
Bydliště: kousek od Brna

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#34 Příspěvek od stiinek » 19 kvě 2020 07:50

Androida s 1GB RAM bych nebral, jak už píše Hubert. To nemůže kloudně fungovat.
Disco2 Td5 2004
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)

Uživatelský avatar
Hubert
Příspěvky: 2073
Registrován: 28 čer 2009 19:13
tel.: 724878985
auto: Discovery 300 TDI
Bydliště: Kousek do Třebíče
Kontaktovat uživatele:

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#35 Příspěvek od Hubert » 19 kvě 2020 09:56

To vypadá taky dost dobře. Navíc by se asi ani nemusela řezat palubovka. Ale 1GB je žalostně málo. Z mě Minimum tak 2 GB přičemž 3GB jsou tak akorát a 4GB je rezerva. Jinak vše bude fungovat normálně jenom odezva bude tragická a bude se to zhoršovat.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB,
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

honzajs122
Příspěvky: 10
Registrován: 12 dub 2020 10:35
auto: LR Discovery II Td5
Bydliště: Okolí Boskovic

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#36 Příspěvek od honzajs122 » 19 kvě 2020 11:50

Pokud tam nenaperete milion aplikací, tak to jde... Pravda S20 to není.
Mám tam Waze, mapa.cz a spotify. FM rádio... není kam spěchat

Uživatelský avatar
Hubert
Příspěvky: 2073
Registrován: 28 čer 2009 19:13
tel.: 724878985
auto: Discovery 300 TDI
Bydliště: Kousek do Třebíče
Kontaktovat uživatele:

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#37 Příspěvek od Hubert » 19 kvě 2020 12:43

Ano to je jasné čím méně programů tak je to rychlejší. Na druhou stranu i mě přijde že každé android zařízení se s věkem zpomaluje. A i když udělám hadr reset tak se rychlost kdysi noveho zařízení neda s aktualni srovnávat. Je ale možné ze už to teď neplatí. U posledniho telefonu mam cisty Android a furt jede me prijde stejně nebo sem si toho nevšiml protože uz to maji dobře udělané.
Každý si musi rici co od toho zarizeni očekává.

Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk


Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB,
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

MadTom
Příspěvky: 12011
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#38 Příspěvek od MadTom » 19 kvě 2020 14:13

Praktická poznámka - kamarád měl něco podobného v autě - chtěl od toho FM rádio, nějakou navigaci, mapy.cz a couvací kameru a případně nějaké MP3ky. Vše šlo, problém bych časem s rychlostí odezvy - tedy jak rychle se objevil obraz z couvací kamery. Protože rádio hrálo jinak dobře, tak kamera šla na vlastní displej a je klid. Ono už od počátku to přepínání na kameru nebylo nijak závratně rychlé, ale postupně se to dostalo do stavu, že to při couvání v provozu ve městě už vadilo. Takže přesně podle hesla: Co je na všechno, je taky na .... .
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
czech_daver
Příspěvky: 112
Registrován: 23 dub 2015 15:48
auto: Discovery II
Bydliště: Brno

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#39 Příspěvek od czech_daver » 21 kvě 2020 10:54

srry poslal sem v rychlosti odkaz, ten výrobce má spoustu variant, tady na odkaze třeba verze s 4G Ram 64G Rom, 4G modulem, multiscreen a dalším

ale má zase už větší displej který sahá za šířku Din slotu, ale dají se najít i stejně konfigurované s 8" které jsou na šířku Din

https://www.aliexpress.com/item/3305034 ... 34387611.0

lze sehnat i spousta příslušenství, např DAB+ modul

DJarda
Příspěvky: 11
Registrován: 18 říj 2019 19:23
auto: Discovery 2
Bydliště: Rudná

Re: Android radio do Discovery 1 či Discovery 2

#40 Příspěvek od DJarda » 26 kvě 2020 14:52

hezky provedené něco podobného jsem viděl na youtube, ale nedal si s tím takovou práci. vím že je to téma o radiu, ale k těm světlům jsem našel na ebay toto, ale ta cena a homologace asi nebude také.
https://www.ebay.com/itm/Discovery-2-Pr ... SwZgheVOYq

Odpovědět