D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
cibajs
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 13, 2011 19:42
tel.: 0911 739 593
auto: RR P38 2,5DSE
Bydliště: Prievidza

D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#1 Příspěvek od cibajs » ned led 06, 2019 17:32

Zdar páni. Všetko dobré v novom roku. Kamarát ma D2 td5 v automate. Prestalo mu zobrazovať na displaji zaradenú rýchlosť. Neviete či sa to dá nejak napraviť? Trebárs nanocom?

MadTom
Příspěvky: 11030
Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#2 Příspěvek od MadTom » ned led 06, 2019 17:50

Nanocomem se dá zjistit, co se stalo. Rozsvěcují se mu správně červená světýlka okolo páky voliče automatu? Poku ano, mohlo by to být v konfiguraci jednotky BCU, což se dá Nanocomem zkontrolovat, nebo třeba problém s baterkou a malým napětím, na což je lepší použít voltmetr.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
cibajs
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 13, 2011 19:42
tel.: 0911 739 593
auto: RR P38 2,5DSE
Bydliště: Prievidza

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#3 Příspěvek od cibajs » ned led 06, 2019 21:56

Tak to sa ho spýtam či mu to svieti pri páke. A je to aj nejak pomenované v tom nanocome?

Uživatelský avatar
cibajs
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 13, 2011 19:42
tel.: 0911 739 593
auto: RR P38 2,5DSE
Bydliště: Prievidza

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#4 Příspěvek od cibajs » pon led 07, 2019 13:52

Takže svetielka mu svietia pri páke radenia.

MadTom
Příspěvky: 11030
Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#5 Příspěvek od MadTom » pon led 07, 2019 14:22

Takže pokud mu světýlka u páky voliče správně svítí, tak je potřeba se Nanocomem podívat do jednotky BCU do nastavení převodovky - jestli je tam správně auto a nikoliv manual. Přepíná se tím nastavení přístrojovky.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
cibajs
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 13, 2011 19:42
tel.: 0911 739 593
auto: RR P38 2,5DSE
Bydliště: Prievidza

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#6 Příspěvek od cibajs » pon led 07, 2019 14:55

Ahoj.Teraz to aktuálne študujem v popise BCU od blackboxu. Každopádne ďakujem za rýchlu reakciu a pomoc. Dnes by mal prísť, tak to pozrieme.

Uživatelský avatar
cibajs
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 13, 2011 19:42
tel.: 0911 739 593
auto: RR P38 2,5DSE
Bydliště: Prievidza

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#7 Příspěvek od cibajs » úte led 08, 2019 16:30

Takže už to funguje. Prístrojovka bola nastavená na manuál v benzíne. Tak sme to prestavily na diesel automat a je to ok. Ešte raz ďakujem.

Uživatelský avatar
pojir
Příspěvky: 1662
Registrován: pát zář 20, 2013 11:29
tel.: 602727915
auto: D2
Bydliště: u Blanska
Kontaktovat uživatele:

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#8 Příspěvek od pojir » úte led 08, 2019 16:57

A to prestalo jen tak z niceho nic? Mne se stal opak - ze manualni D2 zacal zobrazovat pismenka a cisla jako automat, a bylo to tim, ze BCU byla plna kalne vody. Ono teda tehdy byla kalna voda v pulce auta, takze tohle byl ten nejmensi problem. Kazdopadne tim chci rict, ze by mohl byt dobry napad se podivat na fyzicky stav te jednotky.
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.

Uživatelský avatar
cibajs
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 13, 2011 19:42
tel.: 0911 739 593
auto: RR P38 2,5DSE
Bydliště: Prievidza

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#9 Příspěvek od cibajs » čtv led 10, 2019 10:36

No prepisovali sme nastavenia výšok na zadnej náprave po výmene vyškoveho čidla a v bcu sme zapinali denné svietenie. Po uložení nastavení sme si to nevšimli a keď chalan odišiel tak mi volal že mu to neukazuje. Nanocom mal asi navolene hodnoty pre manuálnu/benzínovú verziu pre budíky a tak to po uložení zmenilo. Tak sme to prepli na automat/ diesel a všetko funguje. Začiatky sú ťažké. Sú to naše prvé skúsenosti z diagnostikou.😁😁😁

Uživatelský avatar
pojir
Příspěvky: 1662
Registrován: pát zář 20, 2013 11:29
tel.: 602727915
auto: D2
Bydliště: u Blanska
Kontaktovat uživatele:

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#10 Příspěvek od pojir » čtv led 10, 2019 10:57

Jo, nanocom obcas dela takove ruzne blbosti. Ja jsem se nedavno snazil u ondrushove D2 synchronizovat stav kilometru mezi budikama a BCU a nanocom pri tom jen tak mimochodem zapnul sestinasobne pipani po otoceni klickem... Konecne jsem se na forech nanocomu docetl, ze to je nejaka velmi buzeracni varianta upozorneni na zapnuti pasu (pipa to i kdyz jsou zapnute!) a ze se obcas stava, ze nanocom pri ukladani neceho do BCU tak nejak omylem zmeni i neco dalsiho.
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.

Uživatelský avatar
hrochado
Příspěvky: 572
Registrován: čtv led 08, 2015 11:20
auto: D2 2003
Bydliště: Brno

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#11 Příspěvek od hrochado » čtv led 10, 2019 13:53

pojir píše:
čtv led 10, 2019 10:57
Jo, nanocom obcas dela takove ruzne blbosti. Ja jsem se nedavno snazil u ondrushove D2 synchronizovat stav kilometru mezi budikama a BCU a nanocom pri tom jen tak mimochodem zapnul sestinasobne pipani po otoceni klickem... Konecne jsem se na forech nanocomu docetl, ze to je nejaka velmi buzeracni varianta upozorneni na zapnuti pasu (pipa to i kdyz jsou zapnute!) a ze se obcas stava, ze nanocom pri ukladani neceho do BCU tak nejak omylem zmeni i neco dalsiho.
Jo, já to měl taky zapnutý, to je prostě 6x gong, aby sis zapnul pásy, vzhledem k tomu, že ty pásy nemají žádné čidlo tak ho neumlčíš rychlým zapnutím ... prostě to vždycky 6x zazvoní ... myslím, že moje měla nastavenou mexickou lokalizaci, taky se mi při 120km/h rozsvítilo světýlko na palubce, že už nemám jet rychlejc :D
2003 D2 TD5 – Offina nebo taky Mamuťátko
ex Free 2004 TD4 – Edoušek

Uživatelský avatar
cibajs
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 13, 2011 19:42
tel.: 0911 739 593
auto: RR P38 2,5DSE
Bydliště: Prievidza

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#12 Příspěvek od cibajs » čtv led 10, 2019 19:32

Mne to príde tak, že si to nenačita všetky nastavenia z bcu a dá si tam tie svoje a je to zle. Veď keď navolim D2 a TD5 tak by to malo vedieť že to je nafta a hotovo. Nevadí aj tak to je pomôcka na parádu za tie prachy.

MadTom
Příspěvky: 11030
Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#13 Příspěvek od MadTom » čtv led 10, 2019 20:01

Takhle to ale v nanocomu nefunguje. Jednotlivé ECU jsou samostatné SW, a menu je jenom vybírá. Menu se dá i přeskládat.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
cibajs
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 13, 2011 19:42
tel.: 0911 739 593
auto: RR P38 2,5DSE
Bydliště: Prievidza

Re: D2 td5 zobrazenie zaredenej rýchlosti.

#14 Příspěvek od cibajs » čtv led 10, 2019 22:58

Menu v nanokome? Moc toho ešte nepoznám. Učím sa a každá rada nad zlato. Mám posťahované popisy tých jednotiek z D2 aj z P38 a tie si prekladám aby som bol trochu v obraze.

Odpovědět