Discovery 3 - kompresor

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Reefy
Příspěvky: 233
Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
tel.: 604853426
Bydliště: Praha

Re: Discovery 3 - kompresor

#21 Příspěvek od Reefy » ned lis 13, 2016 17:17

Díky za odpovědi :)

Popis závady...

Po nastartování se stanou 2 věci, které končí stejně...leží na na access modu..

1) vyhodí hlášku že se dlouho zvedá (nehne se ani o prd..) a skončí to hláškou v podobě žlutý kontrolky podvozku.
a) občas se stane, že se po delší hopsavé jízdě (když to nevyhodí hlášku) zvedne a je v pohodě.. ale stejně se pak do off nezvedne.
2) rovnou po nastartování vyhodí hlášku s podvozkem .. výsledek stejnej

Teď otázka čim to je .. diag mam nejblíž v kosoři a nebo asi né uplně 100% na LR u kamaráda co je primárně na BMW ( ale RR a LR dělá taky občas..)

Je jasný, že než se pustím do nákupů tak to protáhnu diagem..chci jít cestou nejmenšího odporu.

Osobně dávám vinu měchům (respektive netěsnosti?) .. druhá věc je tak .. že auto tohle dělalo .. vyndali se tyčky co měří vejšku..promazali se a chvilku to fungovalo jako zamlada..no a pak zase ne.

Honzo s těma kompresorama: Takže je fuk, jestli koupím hitachi / AMK .. půjde namontovat každý, jen to chce pak pohrát si s SW ?
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.

Uživatelský avatar
Honza_offroad
Příspěvky: 407
Registrován: pon zář 15, 2008 11:16
tel.: 602 702 948
auto: D2,D3,Def portal
Bydliště: Pragl
Kontaktovat uživatele:

Re: Discovery 3 - kompresor

#22 Příspěvek od Honza_offroad » ned lis 13, 2016 17:20

Reefy píše:Díky za odpovědi :)

Popis závady...

Po nastartování se stanou 2 věci, které končí stejně...leží na na access modu..

1) vyhodí hlášku že se dlouho zvedá (nehne se ani o prd..) a skončí to hláškou v podobě žlutý kontrolky podvozku.
a) občas se stane, že se po delší hopsavé jízdě (když to nevyhodí hlášku) zvedne a je v pohodě.. ale stejně se pak do off nezvedne.
2) rovnou po nastartování vyhodí hlášku s podvozkem .. výsledek stejnej

Teď otázka čim to je .. diag mam nejblíž v kosoři a nebo asi né uplně 100% na LR u kamaráda co je primárně na BMW ( ale RR a LR dělá taky občas..)

Je jasný, že než se pustím do nákupů tak to protáhnu diagem..chci jít cestou nejmenšího odporu.

Osobně dávám vinu měchům (respektive netěsnosti?) .. druhá věc je tak .. že auto tohle dělalo .. vyndali se tyčky co měří vejšku..promazali se a chvilku to fungovalo jako zamlada..no a pak zase ne.

Honzo s těma kompresorama: Takže je fuk, jestli koupím hitachi / AMK .. půjde namontovat každý, jen to chce pak pohrát si s SW ?
jj jen pak prehrat spravny SW podle kompresoru, to ti kdyztak prehraju Ja bych ti to i nacetl na diag. Jsem na Krizova 41 na Smichove, ale budu az 21.11.

ale nejdriv vem do ruky mydlovku a rozprasovac.... ;-)



H.
Prodej doplňků pro 4x4 a náhradních dílů pro vozy Land Rover, Servis, úpravy, diagnostika
http://www.toomich.cz" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.defendoor.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Reefy
Příspěvky: 233
Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
tel.: 604853426
Bydliště: Praha

Re: Discovery 3 - kompresor

#23 Příspěvek od Reefy » ned lis 13, 2016 17:31

Jasná věc .. to prostříkám, to není problém.

Ok, kdybych nesehnal Diag, tak se na to mrkneme. Děkuju
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.

MadTom
Příspěvky: 8836
Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Discovery 3 - kompresor

#24 Příspěvek od MadTom » ned lis 13, 2016 18:01

Pokud to ještě nikdo neřešil, tak se dá očekávat, že odvlhčovač bude plnej vody případně i lehce rozpadlej - jsou to kuličky silikagelu. Takže i když bude vše ostatní OK, tak tohle by chtělo vyměnit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
Maxsel
Příspěvky: 2883
Registrován: ned zář 23, 2007 18:49
Bydliště: Highland

Re: Discovery 3 - kompresor

#25 Příspěvek od Maxsel » ned lis 13, 2016 18:15

Divná je ta chybová hláška hned po nastartování. Já měl špatnou přímo jednotku podvozku a přišli jsme na to až když jsme vyměnili a vyčistili celý vzduchový systém a repasovali kompresor. Diagnostika na to bohužel nepřišla resp. nehlásila žádnou chybu. Jen auto hlásilo pomalé zvedání, po chvíli přehřátí systému a občas extended mode.

V Žamberku někdo říkal, že ty jednotky občas odchází.
Range Rover Sport TDV6
Discovery III TDV6
Range Rover Vogue 4.2 Supercharged

https://www.youtube.com/maxselcz

Uživatelský avatar
Reefy
Příspěvky: 233
Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
tel.: 604853426
Bydliště: Praha

Re: Discovery 3 - kompresor

#26 Příspěvek od Reefy » ned lis 13, 2016 18:47

No .. ve finále je to cca pár sec. po nastartování .. ale jen občasně.
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.

Uživatelský avatar
Honza_offroad
Příspěvky: 407
Registrován: pon zář 15, 2008 11:16
tel.: 602 702 948
auto: D2,D3,Def portal
Bydliště: Pragl
Kontaktovat uživatele:

Re: Discovery 3 - kompresor

#27 Příspěvek od Honza_offroad » ned lis 13, 2016 18:52

Nema cenu spekulovat, nez to napichnes...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Prodej doplňků pro 4x4 a náhradních dílů pro vozy Land Rover, Servis, úpravy, diagnostika
http://www.toomich.cz" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.defendoor.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
David Š
Příspěvky: 131
Registrován: pon zář 01, 2014 13:45
tel.: SE
auto: Disco 3 TDV6 SE
Bydliště: v Ústí dlabem

Re: Discovery 3 - kompresor

#28 Příspěvek od David Š » stř lis 16, 2016 12:23

...jinak mám dojem že AMK je zcela jiný kompresor nežli Hitachi - jiný software - nutno změnit, víčko - sušič není atd...

osobně tipuju na křížové přepouštěče - jsou v autě celkem 3 ks - špína - vyčistit nebo vyměnit nebo podfukující kompresor - nebo prodřená hadice vzduchu....no a čidla a pak za jejich konektorama cca po 20 cm jejich bezva letované spoje které reznou jako sviň...resp nevedou a odporujou....tak jako konektory na čidla - vpředu za světlem...stačí rozpojit - proškrábnout jehlou nebo něčím a ejhle...

ty měchy bych vynechal úplně - kdyby byl měch v čudu, kompr by stále foukal a v pohodě by dorovnával...až by se ufoukal...a pak by nešlo vůbec nic...
U mě dobrý....

Uživatelský avatar
petr štrof
Příspěvky: 663
Registrován: čtv dub 29, 2010 20:00
tel.: 603799382
auto: LR Disco 3 HSE 2006
Bydliště: NÁCHODSKO

Re: Discovery 3 - kompresor

#29 Příspěvek od petr štrof » stř lis 16, 2016 21:09

v Ostravě je taky firma na repas všech kompresorů od Audi až po Toyotu včetně LR

repas na D3 Hitachi ( udajně je nejdražší na repas ) výměna komplet vnitřku za originál díly se zárukou na 6 měs = 7300 ,- bez DPH

odkaz najdete na bazosi

u mě diagnostika říká - skrat na kompresoru = přetížení dokonce mě praskly už dvě 60A pojistky
takže bude nejspíš přidřenej a někdy to už neutáhne tak hodí autíčko se šipečkama , tak nejspíš časem bude novej šáák si to zaslouží 275 tis

Petr

Uživatelský avatar
Maxsel
Příspěvky: 2883
Registrován: ned zář 23, 2007 18:49
Bydliště: Highland

Re: Discovery 3 - kompresor

#30 Příspěvek od Maxsel » stř lis 16, 2016 21:24

Sedm tisíc bez daně je dost slušnej vejvar... Sada repas stojí na ebay tolik, kolik vychází z těch sedmi tisíc DPH. :cool
Range Rover Sport TDV6
Discovery III TDV6
Range Rover Vogue 4.2 Supercharged

https://www.youtube.com/maxselcz

Uživatelský avatar
petr štrof
Příspěvky: 663
Registrován: čtv dub 29, 2010 20:00
tel.: 603799382
auto: LR Disco 3 HSE 2006
Bydliště: NÁCHODSKO

Re: Discovery 3 - kompresor

#31 Příspěvek od petr štrof » stř lis 16, 2016 21:39

Na mě je to taky moc , lepší přidat 5 a máš novej . Přesto mě pán do telefonu říkal že tam dává komplet nový střeva včetně ložiska atd.
Repas sada je tuším nějakej O kroužek a něco na píst a ano + granulát do sušičky .
Já půjdu cestou nového má na to nárok.

Uživatelský avatar
Maxsel
Příspěvky: 2883
Registrován: ned zář 23, 2007 18:49
Bydliště: Highland

Re: Discovery 3 - kompresor

#32 Příspěvek od Maxsel » stř lis 16, 2016 23:06

Nemyslel jsem to konkrétně na tvůj případ, ale obecně. Ta opravná sada jsou opravdu jen díly jako obložení pístu, nějaká těsnění a ventilky jak píšeš. Ale měl jsem k dispozici 3 kompresory (dva mám stále v podobě komponentů v garáži) a všechny měli vadné jen ty díly, co jsou v té repas sadě. Hlavně píst a ventilky. Pouze u jednoho byla zátka nad ventilkem tak zoxidovaná, že vyběhla i se závitem. A silica granulát se dá vysypat a v troubě vysušit. Normálně pak zase funguje.
Range Rover Sport TDV6
Discovery III TDV6
Range Rover Vogue 4.2 Supercharged

https://www.youtube.com/maxselcz

romaneto
Příspěvky: 3
Registrován: úte dub 11, 2017 18:06
auto: diskovery3

Re: Discovery 3 - kompresor

#33 Příspěvek od romaneto » čtv zář 14, 2017 15:24

Tak cos koupil repas nebo novej.taky mně to začalo vyhazovat pojistku ikdyž za dvanact tisic je taky repas,dikec za info :grin:

Uživatelský avatar
Marty_LR
Příspěvky: 225
Registrován: stř led 04, 2017 10:39
tel.: 604853426
auto: Land Rover Disco1

Re: Discovery 3 - kompresor

#34 Příspěvek od Marty_LR » sob zář 16, 2017 06:32

Ahoj. Hele vzala se repas sada z litepu. Ale pak se auto prodalo a ja mam pocit ze dotycnej koupil AMKcko..


Sent from my iPhone using Tapatalk
Land Rover není jen auto .. je to životní styl !
One life. Live it.

Uživatelský avatar
David Š
Příspěvky: 131
Registrován: pon zář 01, 2014 13:45
tel.: SE
auto: Disco 3 TDV6 SE
Bydliště: v Ústí dlabem

Re: Discovery 3 - kompresor

#35 Příspěvek od David Š » čtv říj 05, 2017 08:15

Neví někdo jak - a jestli vůbec - se servisuje na D3 kompresor AMK ?....nemá sušič, víčko, sada na opravu/repasi nějak není vidět...všude čtu jen vše o Hitaschi....je možný, že blbě hledám anebo nevidím, nicméně má někdo zkušenost s životností a repasí AMK ?
U mě dobrý....

Uživatelský avatar
NOTIX
Příspěvky: 512
Registrován: pát zář 25, 2009 19:45
tel.: mám
auto: D3 HSE, Def 90 Puma
Bydliště: Náchod

Re: Discovery 3 - kompresor

#36 Příspěvek od NOTIX » čtv říj 05, 2017 17:19

Tak to by zajímalo i mě. Sice mam nový AMK a najeto na nem 30 tis, ale do budoucna by bylo dobe byt pripraven :mrgreen:
D III - pro radost a pro manželku ( to je vlastně obojí )
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
D4 - elektrická mladého
FABIA I - to mi zbylo pro posun do rachoty

MOLON LABE !!! M.A.R.A.

Uživatelský avatar
Kokesek
Příspěvky: 2019
Registrován: pon črc 26, 2010 17:53
tel.: 00420774290683
auto: D2,D3,L322,P38,Sport
Bydliště: Frydek Mistek
Kontaktovat uživatele:

Re: Discovery 3 - kompresor

#37 Příspěvek od Kokesek » čtv říj 05, 2017 21:14

Maxsel píše:
stř lis 16, 2016 23:06
Nemyslel jsem to konkrétně na tvůj případ, ale obecně. Ta opravná sada jsou opravdu jen díly jako obložení pístu, nějaká těsnění a ventilky jak píšeš. Ale měl jsem k dispozici 3 kompresory (dva mám stále v podobě komponentů v garáži) a všechny měli vadné jen ty díly, co jsou v té repas sadě. Hlavně píst a ventilky. Pouze u jednoho byla zátka nad ventilkem tak zoxidovaná, že vyběhla i se závitem. A silica granulát se dá vysypat a v troubě vysušit. Normálně pak zase funguje.
Silicu zasadne nedoporucuji susit a pouzivat starou. Casem se zacne drolit az sypat a zanese cely system. urcite novy obsah vysousece.
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

Uživatelský avatar
Kokesek
Příspěvky: 2019
Registrován: pon črc 26, 2010 17:53
tel.: 00420774290683
auto: D2,D3,L322,P38,Sport
Bydliště: Frydek Mistek
Kontaktovat uživatele:

Re: Discovery 3 - kompresor

#38 Příspěvek od Kokesek » čtv říj 05, 2017 21:16

David Š píše:
čtv říj 05, 2017 08:15
Neví někdo jak - a jestli vůbec - se servisuje na D3 kompresor AMK ?....nemá sušič, víčko, sada na opravu/repasi nějak není vidět...všude čtu jen vše o Hitaschi....je možný, že blbě hledám anebo nevidím, nicméně má někdo zkušenost s životností a repasí AMK ?
AMK jde opravit na ventilu a na vysouseci, vetsinou praskne obal vysousece, ale problem je ze se nikde neda koupit. Treba tak jako na Hitachi. Jinak repasovat AMK nejde, protoze nejde bez poskozeni stahnout ojnici. Je to nalisovane malinkym otvorem a rozebrani je dumyslne zakazane...
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

Uživatelský avatar
David Š
Příspěvky: 131
Registrován: pon zář 01, 2014 13:45
tel.: SE
auto: Disco 3 TDV6 SE
Bydliště: v Ústí dlabem

Re: Discovery 3 - kompresor

#39 Příspěvek od David Š » pát říj 06, 2017 07:54

...taky dobrý, soudruzi z AMK jsou prostě vizionalisté, ale sim Tě ten vysoušeč i ventil je u AMK asi zcela jiný, nežli u Hitaschi, kde tedy hledat tyto díly....díky :ty jeden...: víčko má jiné určo, ne?
U mě dobrý....

Uživatelský avatar
Kokesek
Příspěvky: 2019
Registrován: pon črc 26, 2010 17:53
tel.: 00420774290683
auto: D2,D3,L322,P38,Sport
Bydliště: Frydek Mistek
Kontaktovat uživatele:

Re: Discovery 3 - kompresor

#40 Příspěvek od Kokesek » pát říj 06, 2017 17:43

David Š píše:
pát říj 06, 2017 07:54
...taky dobrý, soudruzi z AMK jsou prostě vizionalisté, ale sim Tě ten vysoušeč i ventil je u AMK asi zcela jiný, nežli u Hitaschi, kde tedy hledat tyto díly....díky :ty jeden...: víčko má jiné určo, ne?
Ano vsechny dily jsou uplne jinez na HITACHI
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

Odpovědět