CZECH LAND ROVER FORUM

Pro příznivce této anglické značky
Právě je stř říj 18, 2017 04:34

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: pát lis 11, 2016 22:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
Příspěvky: 233
tel.: 604853426
Bydliště: Praha
zdar,

musim pořídit nový kompresor na D3 ..

otázka zní: Hitachi / AMK ?

Hitachi: http://www.litep4x4.cz/detail/discovery ... -kompresor
AMK: http://www.litep4x4.cz/detail/discovery ... kompresoru

Co je lepší a proč? :)

Já slyšel že lepší je AMK (pro mě je velké plus .. že je skladem..)

Díkes

_________________
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: pát lis 11, 2016 22:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 23, 2007 18:49
Příspěvky: 2811
Bydliště: Highland
Jaký tam máš teď? Neliší se to náhodou podle roku výroby? Měl jsem za to, že nejsou stoprocentně kompatibilní.

_________________
Range Rover Classic V8
Range Rover Sport TDV6
Range Rover Vogue 4.2 Supercharged

https://www.youtube.com/maxselcz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: pát lis 11, 2016 22:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
Příspěvky: 233
tel.: 604853426
Bydliště: Praha
Áha .. no rok je to myslím 2006/7 ? Nemam teď TP u sebe ..

navíc aktuálně netuším co tam je .. asi hitachi ? na 99% tam bude od výroby ...

_________________
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: pát lis 11, 2016 22:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
Příspěvky: 233
tel.: 604853426
Bydliště: Praha
Druhá věc je ta .. jestli se musí měnit ještě něco, nebo stačí jen čistě kompresor ?

Za další .. koukal sem na eng forum .. u nás je od Dunlopu konverzní sada na pružiny. Ale jak jeto s TR ? na LR end forum sem se dočetl, že je i krabička, co zanechá TR funkční i na pružinách - což by pro mě byl ideální stav.

Víte o tom něco ?

Link na set: http://www.litep4x4.cz/detail/discovery ... ni-sada-d3
Link na ENG forum: http://www.landroversonly.com/forums/f4 ... ion-68194/

_________________
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 09:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 23, 2007 18:49
Příspěvky: 2811
Bydliště: Highland
Pokud máš kompresor špatný, stačí jen výměna kompresoru za jiný, stejného typu. Ale je dobré pak v diagnostice zadat výměnu. U mě se sice nic nestalo, ale si proběhl nějaký test.

Kompresor ale jde velice jednoduše repasovat. Pokud točí, jsou na vině většinou těsnění, píst nebo některý z ventilků, ale to vše je součástí sady na repas.

Konverzí na pružiny to auto podle mého degraduješ, aniž by jsi tím nějak zásadně získal. Pokud tedy netrávíš většinu času někde v bahně, větvích apod..

_________________
Range Rover Classic V8
Range Rover Sport TDV6
Range Rover Vogue 4.2 Supercharged

https://www.youtube.com/maxselcz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 10:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
Příspěvky: 233
tel.: 604853426
Bydliště: Praha
Ok :)

Co se týče té konverze .. to auto tráví z 99% života na silnici + sníh - proto jsem nad tím uvažoval.

Takže zvolím spíš volbu repase, než kus za kus.

Děkuju

_________________
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 11:07 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8729
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
A zrovna na silnici jsou ty měchy výborná věc - auto je díky nim pohodlnější, než s klasickýma pružinama. Jediná potenciální nevýhoda měchů, pokud pomineme složitost systému jako takového, je při ježdění po leze, kde hrozí propíchnutí měchu klackem, ale musí to být doopravdy velkej klacek. Často se to nestává, stejně jako se často nestává, že by praskla vinutá pružina, ale není to nemožné. Já mám měchy na D2 jenom vzadu a zbavovat se jich nechci. Kompresor jsem si repasoval sám - výměna pístního kroužku, vyčištění, vysušení. Nic zásadně složitého na tom není.

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 13:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
Příspěvky: 233
tel.: 604853426
Bydliště: Praha
Tak teď jen zjistit .. jaký tam je. Abych mohl objednat tu repas sadu ..

Asi bych bral tuto sadu: http://www.litep4x4.cz/detail/discovery ... --hitachi-

Asi není jedno jakou sadu, že ? :)

_________________
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 13:29 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8729
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
Nejenom zjistit co je v autě, ale-i co je skutečně za problém. Aby se neopravovalo něco, co funguje a potom nebylo zklamání, že závada nebyla odstraněna. Repase kompresoru na druhé straně nic nepokazí a pokud se udělá včas, než kompresor úplně umře, tak mu může výrazně prodloužit životnost.

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 14:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
Příspěvky: 233
tel.: 604853426
Bydliště: Praha
Popíšu situaci.

Z 90% auto nejde nahoru .. svítí žlutá kontrolka podvozku a nejde ani TR.

Když už se čidlo usmyslí, že teda asi fungujeme .. tak to stráášně dlouho zvedá.

auto cca 1týden stálo a přišlo mě, že leží víc na jedné straně - ted stojí cca 2týdny a je rovně .. asi už není kam klesat.

Takže já tipuju kompresor + snad ne měchy .. nebo jsem špatně?

_________________
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 15:26 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8729
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
Asi tipuješ dobře, ještě bych udělal před rozborkou dvě věci - nechal to napíchnout na diagnostiku a prošel celej systém s jarovou vodou, jestli někde jenom neutíká vzduch. Zvlášť to druhé by mohl být problém, který by mohl znamenat, že i opravenej/repasovanej kompresor moc dlouho nevydrží.

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 16:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
Příspěvky: 233
tel.: 604853426
Bydliště: Praha
Taky si říkám .. jakmile utiká vzduch z měchu .. kompresor to prostě nedá.

Proto doufám, že sou měchy v pohodě..a udělám "jen" ten repas kompresoru.

diagnostika je prvně jasná věc :)

díky

_________________
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 16:21 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8729
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
Nedoufat, nebýt línej, zalézt pod auto a postříkat to jarovou vodou.

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 16:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
Příspěvky: 233
tel.: 604853426
Bydliště: Praha
já už se ani pod auto nevejdu.

Teď nastává otázka - jak to zvednout ? Vím že Audi .. porsche atd se musí zajistit ty měchy kolíkama... jak je to tady?

_________________
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 16:42 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8729
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
Zvedá se to normálně - heverem, a zajišťovat nic nemusíš. Tohle je terénní auto, takže nějaké křížení nebo vyvěšení kol je u něj normální stav při jízdě.

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 17:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 29, 2014 11:24
Příspěvky: 233
tel.: 604853426
Bydliště: Praha
Ok :)

_________________
Ex: Jeep Cherokee XJ
Ex: Land Rover Discovery 2
Ex: Land Rover Discovery 1
Nyní: Land Rover Discovery 3
Nyní: Land Rover Discovery 1 3dv.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 17:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 23, 2007 18:49
Příspěvky: 2811
Bydliště: Highland
Stejně bych tu diagnostiku nepodceňoval. Popiš líp, co to auto přesně dělá a píše, pokud ho teď nastartuješ a má se zvednout do normální polohy.

_________________
Range Rover Classic V8
Range Rover Sport TDV6
Range Rover Vogue 4.2 Supercharged

https://www.youtube.com/maxselcz


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: sob lis 12, 2016 18:49 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8729
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
Já bych to taky nejdřív napojil na diagnostiku, ale pokud ji nemá doma, tak s tím musí za někým, kdo ji má a ví co dělá. A to je opět o lenosti, jak s tou jarovou vodou a zanořením se pod auto. Z vlastní zkušenosti vím o čem mluvím. :hmm:

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: ned lis 13, 2016 10:05 
Offline

Registrován: pát črc 11, 2014 10:34
Příspěvky: 272
tel.: +421907431767
auto: Diskosky mam rad :-)
Bydliště: Bratislava
Hoši, porucha vzduch podvozku, nie je problem kopresoru - aj ked to nakonec odnese kompresor....

Takze DUKLADNA diagnstika predem. Ne jen vymnena kompresoru.

Caste problemy so vzduchovym podvozkem:
- unik vzduchu (vsetky spoje, solenoidy, susic, vzduchojem, mechy)
- el. problem (hnila kabelaz, oxidacia kontaktov, porucha konkretneho solenoidu)
- "ustvany" kompresor - repas pomuze na kratkou dobu - zavisi od celkovej poruchy systemu

Hodne zdaru. :beer

_________________
LR Servis Bratislava
specializovany servis vylucne pre znacku Land Rover
autorizovany distributor Bearmach


Naposledy upravil(a) mipr dne ned lis 13, 2016 16:50, celkem upraveno 2 x.

Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Discovery 3 - kompresor
PříspěvekNapsal: ned lis 13, 2016 13:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 15, 2008 11:16
Příspěvky: 407
tel.: 602 702 948
auto: D2,D3,Def portal
Bydliště: Pragl
Pokud by jsi ho prece jenom menil, tak ty nove typy (stejny, jako tam mas, uz se neprodava) maji jiny SW pro ridici jednotku kompresoru, je potreba to prehrat. Rozdil je, myslim, ze novy kompresor pracuje s vetsim tlakem, aby se tak casto nespoustel...

fungovat po vymene bude jakykoliv i se starym SW, jen to neni idealni a nekdy se, u nekterych aut, obcas rozviti kontrolka, ale jezdit ti to bude...

H.

_________________
Prodej doplňků pro 4x4 a náhradních dílů pro vozy Land Rover, Servis, úpravy, diagnostika
http://www.toomich.cz" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.defendoor.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false;


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz