ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
ladapes
Příspěvky: 165
Registrován: čtv led 10, 2008 23:21
auto: Landovar DII
Bydliště: Prachatice

ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#1 Příspěvek od ladapes » stř kvě 11, 2016 21:14

Ahoj, neřešil jste někdo tohle?

https://www.youtube.com/watch?v=NcYaItf6tl4

Tj. ovládání CDL na přídavce pomocí el.motorku?
Říkám si, jde s tím otočit kdykoliv, tj. nemůže to "stát někdy na zubu", třeba jako když řadím redukci? Pak by to ten motorek rval natvrdo přece..
Nebo jak to tam funguje??

Uživatelský avatar
VencaZE
Příspěvky: 2322
Registrován: sob kvě 17, 2008 13:51
tel.: 602 550 993
auto: D110, D1,P38,R45
Bydliště: Brod nad Tichou, okr. Tachov
Kontaktovat uživatele:

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#2 Příspěvek od VencaZE » stř kvě 11, 2016 21:39

Vidlička uzávěrky v přídavce je na pružině takže to nemůže ničemu uškodit- zaskočí to samo až když jsou zuby v ideální poloze.
Ten motor tam mají hezkej, zbytek provedení ovladače je takovej provizorní slepenec. Ale myšlenka dobrá :-) .
Urbanovi Pneu&Cars, údržba a opravy LR, diagnostika LYNX, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

Petro
Příspěvky: 183
Registrován: úte dub 02, 2013 23:36
auto: Disco II
Bydliště: Vysoka,, Slovensko

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#3 Příspěvek od Petro » stř kvě 11, 2016 22:17

cca dva roky dozadu som riesil prave domontovanie ovladania CDL na DII co som si kupil. Vela sa tu pisalo na fore o nahradach za chybajucu kulisu (polske nahrady s otvorenou kulisou, aschcroft). Spanieli robili ,alebo stale robia vzduchom ovladanu CDL, toto je elektricky rieseny motor. Zatial vsetko co som videl bledne pri cene pouzitej kulisy z D1 ktoru tam nahodis a bude chodit do konca zivota toho auta :chuckle
Ak ale mas pocit ze potrebujes zlozitejsie a drahsie riesenie mozno toto je cesta ... :)

Uživatelský avatar
ladapes
Příspěvky: 165
Registrován: čtv led 10, 2008 23:21
auto: Landovar DII
Bydliště: Prachatice

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#4 Příspěvek od ladapes » čtv kvě 12, 2016 05:42

Aha, takze kulisa z D1 tam pasuje? A za co se da sehnat? No uprimne bych taky radeji mechaniku, ktera je sicher, ale co jsem videl cenu te na D2 (12tis snad) a cenu toho el.motorku z Aliexpressu za litr, tak mne to presvedcilo. Ale tedy kulisa D1 mne zajima...

Odesláno z mého E6653 pomocí Tapatalk

MadTom
Příspěvky: 8837
Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#5 Příspěvek od MadTom » čtv kvě 12, 2016 05:58

http://www.discovery2.co.uk/D1_to_D2_cdl.html

Tady to máš i s obrázky. Osobně bych si připlatil a da tam to ovládání, to do D2 patří. Chce to trošku pohledat, jestli se nesežene za rozumnější cenu. Já jsem si před lety upravil to stávající ovládání tak, že jsem tam přidal druhou páku. Ovládání z D1 jsem neměl a sehnat se to tehdy nedalo, všichni byly vybraní. V mezidobí se ale objevilo několik nových výrobců.
Elektrika fungovat bude, spíš bych měl strach, jak dlouho, kvůli ráchání toho motoru ve vodě. V principu ti na to stačí stěračovej motorek a držák k němu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
pojir
Příspěvky: 940
Registrován: pát zář 20, 2013 11:29
tel.: 602727915
auto: D2
Bydliště: u Blanska
Kontaktovat uživatele:

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#6 Příspěvek od pojir » čtv kvě 12, 2016 06:19

Kopie original ovladani pro D2 se da dnes nejlevneji sehnat asi v Polsku u MP4x4: http://mp4x4.pl/blokady-cdl/17-sterowan ... mplet.html
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.

janci86
Příspěvky: 41
Registrován: ned led 26, 2014 09:40
auto: D2
Bydliště: NO
Kontaktovat uživatele:

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#7 Příspěvek od janci86 » čtv kvě 12, 2016 06:49

Ja som svojho času chcel ovladat CDL cez tlačítko tiež. Na zapínanie CDL som zamýšľal použiť solenoid s bowdenom, pôvodne určený na vstrekovacie čerpadlo nejakého bagra. Má to dve cievky - silnejšiu na pritiahnutie, slabšiu na držanie v zapnutej polohe, čiže pri dlhšom zapnutí by sa to nemalo hriať a ani zhorieť.

Umiestniť som to zamýšľal do motoroveho priestoru tam, kde patrí webasto a k prevodovke by šiel len bowden do držiaka podobnému tomu originálnemu.

Nakoniec som však zohnal ovladanie z D1 a tak som od toho celého upustil.

J.
Přílohy
solenoid.jpg
solenoid.jpg (6.36 KiB) Zobrazeno 2010 x

Uživatelský avatar
patrik
Příspěvky: 2033
Registrován: čtv dub 05, 2007 22:24
Bydliště: slovensky grob
Kontaktovat uživatele:

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#8 Příspěvek od patrik » čtv kvě 12, 2016 08:12

janci86 píše:Ja som svojho času chcel ovladat CDL cez tlačítko tiež. Na zapínanie CDL som zamýšľal použiť solenoid s bowdenom, pôvodne určený na vstrekovacie čerpadlo nejakého bagra. Má to dve cievky - silnejšiu na pritiahnutie, slabšiu na držanie v zapnutej polohe, čiže pri dlhšom zapnutí by sa to nemalo hriať a ani zhorieť.

Umiestniť som to zamýšľal do motoroveho priestoru tam, kde patrí webasto a k prevodovke by šiel len bowden do držiaka podobnému tomu originálnemu.

Nakoniec som však zohnal ovladanie z D1 a tak som od toho celého upustil.

J.
Toto ma zaujima - vieš presne kde to najdem - t
en motorček s bovdenom ?
tak zacnem . tel 0905532342 bratislavsky kraj mail grobskydvor@grobskydvor.sk

Uživatelský avatar
Sláma Karel
Příspěvky: 6356
Registrován: pát črc 20, 2007 23:04
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde
Bydliště: Praha nebo Čisovice

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#9 Příspěvek od Sláma Karel » čtv kvě 12, 2016 08:19

pojir píše:Kopie original ovladani pro D2 se da dnes nejlevneji sehnat asi v Polsku u MP4x4: http://mp4x4.pl/blokady-cdl/17-sterowan ... mplet.html
A jak tohle Polské řadí redukce? Vždyť to nemá žádné druhé lanko na ty redukce a ani žádný úchyt na to nevidím.
Nebo to je jako celá druhá páka? A kam se to pak montuje?

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
20ti letá tradice

MadTom
Příspěvky: 8837
Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#10 Příspěvek od MadTom » čtv kvě 12, 2016 08:36

Lanko na redukce se asi použije původní, ale kam se přidělá z těch obrázků vidět doopravdy není. :hmm:
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
pojir
Příspěvky: 940
Registrován: pát zář 20, 2013 11:29
tel.: 602727915
auto: D2
Bydliště: u Blanska
Kontaktovat uživatele:

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#11 Příspěvek od pojir » čtv kvě 12, 2016 08:48

Sláma Karel píše:
pojir píše:Kopie original ovladani pro D2 se da dnes nejlevneji sehnat asi v Polsku u MP4x4: http://mp4x4.pl/blokady-cdl/17-sterowan ... mplet.html
A jak tohle Polské řadí redukce? Vždyť to nemá žádné druhé lanko na ty redukce a ani žádný úchyt na to nevidím.
Nebo to je jako celá druhá páka? A kam se to pak montuje?

K :dance
Popravde netusim, nevidel jsem to nazivo. Ale na obrazkach to nevypada mechanicky moc odlisne od toho originalniho(?), co se prodava u nas. Takze stejne jako MadTom predpokladam, ze se pouzije lanko (plus asi dalsi drobnosti) z puvodniho ovladani, podobne jako je to zde: http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.

janci86
Příspěvky: 41
Registrován: ned led 26, 2014 09:40
auto: D2
Bydliště: NO
Kontaktovat uživatele:

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#12 Příspěvek od janci86 » čtv kvě 12, 2016 10:11

patrik píše: Toto ma zaujima - vieš presne kde to najdem - t
en motorček s bovdenom ?
Nie je to motorček, ale solenoid. Má to inak pomerne slušný ťah, určite to CDL zapne, na vypnutie by bolo treba asi pružinku.

Tento konkrétne vyrába spoločnosť Woodward a je to pre motory montované do nejakých bagrov, nakladačov a.p. (zdá sa mi že s motormi cummins, ale nie som si istý).

Skus vygooglit nieco v zmysle "shut down cable solenoid", alebo "engine solenoid".

J.

Uživatelský avatar
peti78
Příspěvky: 416
Registrován: sob črc 30, 2011 15:51
Bydliště: Litomerice

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#13 Příspěvek od peti78 » čtv kvě 12, 2016 13:25

ladapes nemohl by jsem dat odkaz primo na ten el.motorek diky docela me to zajima a nemuzu zadní najít

Uživatelský avatar
ladapes
Příspěvky: 165
Registrován: čtv led 10, 2008 23:21
auto: Landovar DII
Bydliště: Prachatice

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#14 Příspěvek od ladapes » čtv kvě 12, 2016 19:09

Jasně :)
tak třeba tady:

Kód: Vybrat vše

http://www.aliexpress.com/w/wholesale-actuator.html?spm=2114.01010208.0.62.8VyvQi&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=actuator&initiative_id=SB_20160512100649&shipCountry=CZ&needQuery=n&isFreeShip=y
Ty použitelné jsou od 30 Eur což je cca 800,-Kč, což je výrazně méně než to ostatní, byť mechanika je mechanika.

Petro
Příspěvky: 183
Registrován: úte dub 02, 2013 23:36
auto: Disco II
Bydliště: Vysoka,, Slovensko

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#15 Příspěvek od Petro » pát kvě 13, 2016 07:58

Skus si zistit na vrakacoch za co kupis kulisu D1, najlepsie ak ju kupis komplet aj s ukoncenim na rozvodovku (potom tam nemusis nic dorabat len to namontujes). Netvrdim ze to bude za 30Eur ale mozno budes mat stastie a nebude to ani polovica ceny tej polskej nahrady. Este ku linku na obrazky z discovery2.co.uk doplnim ze ak si prave kupis ovladanie komplet nemusis tam nic dovrtavat ci upravovat. Vyhoda tej D1 kulisy je jej aka taka odolnost voci vode, ako nevyhoda tu koluju legendy o vacsej hlucnosti co ti pojde od podvozku a vibraciam, mam odskusane ze to je ale skor oblast teorie :) (ak precizne upravis prechodovy plech a skombinujes s original gumou dostanes super vysledok).

Uživatelský avatar
peti78
Příspěvky: 416
Registrován: sob črc 30, 2011 15:51
Bydliště: Litomerice

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#16 Příspěvek od peti78 » pát led 06, 2017 20:37

tak jsem se konečně dokopal a vyrobil to ovladání CDL na disco pomoci motorku
Přílohy
DSC_06282.jpg

Uživatelský avatar
ladapes
Příspěvky: 165
Registrován: čtv led 10, 2008 23:21
auto: Landovar DII
Bydliště: Prachatice

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#17 Příspěvek od ladapes » pon led 09, 2017 22:27

Pěkně, já jsem to nakonec vyřešil mechanikou a jak tu někdo psal, použil jsem kulisu z D1. Stačí vrtačka, kleště a trochu manuální zručnosti a wegfáršpére jak vyšitá! :D

Uživatelský avatar
peti78
Příspěvky: 416
Registrován: sob črc 30, 2011 15:51
Bydliště: Litomerice

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#18 Příspěvek od peti78 » úte led 10, 2017 12:23

Jo o té kulise z d1 jsem tu taky četl jen si myslím že to nejde na automat tak mám zatím takto a uvidíme co ten motorek vydrzi

Uživatelský avatar
pojir
Příspěvky: 940
Registrován: pát zář 20, 2013 11:29
tel.: 602727915
auto: D2
Bydliště: u Blanska
Kontaktovat uživatele:

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#19 Příspěvek od pojir » úte led 10, 2017 12:46

Na automatovou D2 by to melo prece jit transplantovat z automatove D1 stejnym zpusobem, jako to jde z manualni D1 na manualni D2. Je to vsechno popsany tady: http://www.discovery2.co.uk/D1_to_D2_cdl.html
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.

Uživatelský avatar
snusmumrik
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 24, 2012 06:14
auto: Discovery II
Bydliště: Trenčianske Teplice

Re: ovládání CDL přes tlačítko Disco 2

#20 Příspěvek od snusmumrik » stř led 11, 2017 13:34

A toomich už nevyrába? Od neho som kupoval a plná spokojnosť.

Odpovědět