CZECH LAND ROVER FORUM

Pro příznivce této anglické značky
Právě je úte zář 19, 2017 21:39

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř kvě 11, 2016 21:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 10, 2008 23:21
Příspěvky: 160
auto: Landovar DII
Bydliště: Prachatice
Ahoj, neřešil jste někdo tohle?

https://www.youtube.com/watch?v=NcYaItf6tl4

Tj. ovládání CDL na přídavce pomocí el.motorku?
Říkám si, jde s tím otočit kdykoliv, tj. nemůže to "stát někdy na zubu", třeba jako když řadím redukci? Pak by to ten motorek rval natvrdo přece..
Nebo jak to tam funguje??


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: stř kvě 11, 2016 21:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 17, 2008 13:51
Příspěvky: 2228
tel.: 602 550 993
auto: D110, D1,P38,R45
Bydliště: Brod nad Tichou, okr. Tachov
Vidlička uzávěrky v přídavce je na pružině takže to nemůže ničemu uškodit- zaskočí to samo až když jsou zuby v ideální poloze.
Ten motor tam mají hezkej, zbytek provedení ovladače je takovej provizorní slepenec. Ale myšlenka dobrá :-) .

_________________
Urbanovi Pneu&Cars, údržba a opravy LR, diagnostika LYNX, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: stř kvě 11, 2016 22:17 
Offline

Registrován: úte dub 02, 2013 23:36
Příspěvky: 179
auto: Disco II
Bydliště: Vysoka,, Slovensko
cca dva roky dozadu som riesil prave domontovanie ovladania CDL na DII co som si kupil. Vela sa tu pisalo na fore o nahradach za chybajucu kulisu (polske nahrady s otvorenou kulisou, aschcroft). Spanieli robili ,alebo stale robia vzduchom ovladanu CDL, toto je elektricky rieseny motor. Zatial vsetko co som videl bledne pri cene pouzitej kulisy z D1 ktoru tam nahodis a bude chodit do konca zivota toho auta :chuckle
Ak ale mas pocit ze potrebujes zlozitejsie a drahsie riesenie mozno toto je cesta ... :)


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 05:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 10, 2008 23:21
Příspěvky: 160
auto: Landovar DII
Bydliště: Prachatice
Aha, takze kulisa z D1 tam pasuje? A za co se da sehnat? No uprimne bych taky radeji mechaniku, ktera je sicher, ale co jsem videl cenu te na D2 (12tis snad) a cenu toho el.motorku z Aliexpressu za litr, tak mne to presvedcilo. Ale tedy kulisa D1 mne zajima...

Odesláno z mého E6653 pomocí Tapatalk


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 05:58 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8675
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
http://www.discovery2.co.uk/D1_to_D2_cdl.html

Tady to máš i s obrázky. Osobně bych si připlatil a da tam to ovládání, to do D2 patří. Chce to trošku pohledat, jestli se nesežene za rozumnější cenu. Já jsem si před lety upravil to stávající ovládání tak, že jsem tam přidal druhou páku. Ovládání z D1 jsem neměl a sehnat se to tehdy nedalo, všichni byly vybraní. V mezidobí se ale objevilo několik nových výrobců.
Elektrika fungovat bude, spíš bych měl strach, jak dlouho, kvůli ráchání toho motoru ve vodě. V principu ti na to stačí stěračovej motorek a držák k němu.

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 06:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 20, 2013 11:29
Příspěvky: 861
tel.: 602727915
auto: DI + DII
Bydliště: Brno Kohoutovice
Kopie original ovladani pro D2 se da dnes nejlevneji sehnat asi v Polsku u MP4x4: http://mp4x4.pl/blokady-cdl/17-sterowan ... mplet.html

_________________
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 06:49 
Offline

Registrován: ned led 26, 2014 09:40
Příspěvky: 40
auto: D2
Bydliště: NO
Ja som svojho času chcel ovladat CDL cez tlačítko tiež. Na zapínanie CDL som zamýšľal použiť solenoid s bowdenom, pôvodne určený na vstrekovacie čerpadlo nejakého bagra. Má to dve cievky - silnejšiu na pritiahnutie, slabšiu na držanie v zapnutej polohe, čiže pri dlhšom zapnutí by sa to nemalo hriať a ani zhorieť.

Umiestniť som to zamýšľal do motoroveho priestoru tam, kde patrí webasto a k prevodovke by šiel len bowden do držiaka podobnému tomu originálnemu.

Nakoniec som však zohnal ovladanie z D1 a tak som od toho celého upustil.

J.


Přílohy:
solenoid.jpg
solenoid.jpg [ 6.36 KiB | Zobrazeno 1754 x ]
Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 08:12 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 05, 2007 22:24
Příspěvky: 2028
Bydliště: slovensky grob
Citace:
Ja som svojho času chcel ovladat CDL cez tlačítko tiež. Na zapínanie CDL som zamýšľal použiť solenoid s bowdenom, pôvodne určený na vstrekovacie čerpadlo nejakého bagra. Má to dve cievky - silnejšiu na pritiahnutie, slabšiu na držanie v zapnutej polohe, čiže pri dlhšom zapnutí by sa to nemalo hriať a ani zhorieť.

Umiestniť som to zamýšľal do motoroveho priestoru tam, kde patrí webasto a k prevodovke by šiel len bowden do držiaka podobnému tomu originálnemu.

Nakoniec som však zohnal ovladanie z D1 a tak som od toho celého upustil.

J.
Toto ma zaujima - vieš presne kde to najdem - t
en motorček s bovdenom ?

_________________
tak zacnem . tel 0905532342 bratislavsky kraj mail grobskydvor@grobskydvor.sk


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 08:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát črc 20, 2007 23:04
Příspěvky: 6248
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde
Bydliště: Praha nebo Čisovice
Citace:
Kopie original ovladani pro D2 se da dnes nejlevneji sehnat asi v Polsku u MP4x4: http://mp4x4.pl/blokady-cdl/17-sterowan ... mplet.html
A jak tohle Polské řadí redukce? Vždyť to nemá žádné druhé lanko na ty redukce a ani žádný úchyt na to nevidím.
Nebo to je jako celá druhá páka? A kam se to pak montuje?

K :dance

_________________
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
20ti letá tradice


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 08:36 
Offline

Registrován: čtv lis 06, 2008 23:15
Příspěvky: 8675
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc
Lanko na redukce se asi použije původní, ale kam se přidělá z těch obrázků vidět doopravdy není. :hmm:

_________________
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 08:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 20, 2013 11:29
Příspěvky: 861
tel.: 602727915
auto: DI + DII
Bydliště: Brno Kohoutovice
Citace:
Citace:
Kopie original ovladani pro D2 se da dnes nejlevneji sehnat asi v Polsku u MP4x4: http://mp4x4.pl/blokady-cdl/17-sterowan ... mplet.html
A jak tohle Polské řadí redukce? Vždyť to nemá žádné druhé lanko na ty redukce a ani žádný úchyt na to nevidím.
Nebo to je jako celá druhá páka? A kam se to pak montuje?

K :dance
Popravde netusim, nevidel jsem to nazivo. Ale na obrazkach to nevypada mechanicky moc odlisne od toho originalniho(?), co se prodava u nas. Takze stejne jako MadTom predpokladam, ze se pouzije lanko (plus asi dalsi drobnosti) z puvodniho ovladani, podobne jako je to zde: http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html

_________________
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 10:11 
Offline

Registrován: ned led 26, 2014 09:40
Příspěvky: 40
auto: D2
Bydliště: NO
Citace:
Toto ma zaujima - vieš presne kde to najdem - t
en motorček s bovdenom ?
Nie je to motorček, ale solenoid. Má to inak pomerne slušný ťah, určite to CDL zapne, na vypnutie by bolo treba asi pružinku.

Tento konkrétne vyrába spoločnosť Woodward a je to pre motory montované do nejakých bagrov, nakladačov a.p. (zdá sa mi že s motormi cummins, ale nie som si istý).

Skus vygooglit nieco v zmysle "shut down cable solenoid", alebo "engine solenoid".

J.


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 13:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob črc 30, 2011 15:51
Příspěvky: 416
Bydliště: Litomerice
ladapes nemohl by jsem dat odkaz primo na ten el.motorek diky docela me to zajima a nemuzu zadní najít


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: čtv kvě 12, 2016 19:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 10, 2008 23:21
Příspěvky: 160
auto: Landovar DII
Bydliště: Prachatice
Jasně :)
tak třeba tady:
Kód:
http://www.aliexpress.com/w/wholesale-actuator.html?spm=2114.01010208.0.62.8VyvQi&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=actuator&initiative_id=SB_20160512100649&shipCountry=CZ&needQuery=n&isFreeShip=y
Ty použitelné jsou od 30 Eur což je cca 800,-Kč, což je výrazně méně než to ostatní, byť mechanika je mechanika.


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pát kvě 13, 2016 07:58 
Offline

Registrován: úte dub 02, 2013 23:36
Příspěvky: 179
auto: Disco II
Bydliště: Vysoka,, Slovensko
Skus si zistit na vrakacoch za co kupis kulisu D1, najlepsie ak ju kupis komplet aj s ukoncenim na rozvodovku (potom tam nemusis nic dorabat len to namontujes). Netvrdim ze to bude za 30Eur ale mozno budes mat stastie a nebude to ani polovica ceny tej polskej nahrady. Este ku linku na obrazky z discovery2.co.uk doplnim ze ak si prave kupis ovladanie komplet nemusis tam nic dovrtavat ci upravovat. Vyhoda tej D1 kulisy je jej aka taka odolnost voci vode, ako nevyhoda tu koluju legendy o vacsej hlucnosti co ti pojde od podvozku a vibraciam, mam odskusane ze to je ale skor oblast teorie :) (ak precizne upravis prechodovy plech a skombinujes s original gumou dostanes super vysledok).


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pát led 06, 2017 20:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob črc 30, 2011 15:51
Příspěvky: 416
Bydliště: Litomerice
tak jsem se konečně dokopal a vyrobil to ovladání CDL na disco pomoci motorku


Přílohy:
DSC_06282.jpg
DSC_06282.jpg [ 188.96 KiB | Zobrazeno 945 x ]
Nahoru
   
PříspěvekNapsal: pon led 09, 2017 22:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 10, 2008 23:21
Příspěvky: 160
auto: Landovar DII
Bydliště: Prachatice
Pěkně, já jsem to nakonec vyřešil mechanikou a jak tu někdo psal, použil jsem kulisu z D1. Stačí vrtačka, kleště a trochu manuální zručnosti a wegfáršpére jak vyšitá! :D


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: úte led 10, 2017 12:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob črc 30, 2011 15:51
Příspěvky: 416
Bydliště: Litomerice
Jo o té kulise z d1 jsem tu taky četl jen si myslím že to nejde na automat tak mám zatím takto a uvidíme co ten motorek vydrzi


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: úte led 10, 2017 12:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 20, 2013 11:29
Příspěvky: 861
tel.: 602727915
auto: DI + DII
Bydliště: Brno Kohoutovice
Na automatovou D2 by to melo prece jit transplantovat z automatove D1 stejnym zpusobem, jako to jde z manualni D1 na manualni D2. Je to vsechno popsany tady: http://www.discovery2.co.uk/D1_to_D2_cdl.html

_________________
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.


Nahoru
   
PříspěvekNapsal: stř led 11, 2017 13:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 24, 2012 06:14
Příspěvky: 83
auto: Discovery II
Bydliště: Trenčianske Teplice
A toomich už nevyrába? Od neho som kupoval a plná spokojnosť.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: boss.30 a 12 hostů


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Český překlad – phpBB.cz