Tak bych vas pozadal o spolupraci a odmereni vysky kol v rozdilnych nastavenich xlifteru. Je to potreba kvuli ladeni levelingu. Jde o koeficientu o kolik se má zmenit napeti na senzoru pro pohyb auta o pozadovanou zmenu vysky.
Odmeril jsem to na své D3 a chtelo by to zpresnit.
Pripravil jsem sheety do "testovaci tabulky". Dojdou-li sheety, udelejte duplikat.
Nadefinoval jsem 10 poloh, ve kterych by bylo potreba odmerit vysku kol a k tomu z displeje opsat napeti.
Udela se to takto:
- Auto se postavi na rovinu, rucka neni zabrzdena.
- Nastavi se patricna kombinace páčky / Xlifteru, dle tabulky.
- Pocka se na ustaleni
- Odmeri se vzdalenost od stredu kola k dolnimu okraji stredu lemu blatniku v centimetrech - jako pri kalibraci kol - nahodne treba toto youtube video v 1:23.
- Opise se napeti na senzoru (zapnout debug mod v menu->settings->debug). Napeti senzoru z displeje viz obrazek, je to vzdy ten horni udaj.
- Idealne si vytisknout prazdny sheet a pak namerene hodnoty prepsat do tabulky
Je to celkem 10 poloh, takze to je akce hadam na pul hodiny, mozna dele. Polohy jsem vybrat tak aby se napred chytil standard (lifter v nule), pak jestli lifter posouva spravne ( packa normal + neco na lifteru) a pak jak se nam to chova v extremech. Serazeny je to za sebou s ohledem na kompresor.
Prosim kdo na to bude mit chvili zmerte to, napiste to do tabulky. Pomuze to.
Diky velice!
Honza