Pneumatiky

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
David

Pneumatiky

#1 Příspěvek od David » ned říj 01, 2006 11:21

Zdar,
napište, jaké kdo používáte pneu, na jakém voze, rozměry, jestli přezouváte na zimu, poměr ujetých km silnice/nezpevněné cesty atd...Zkrátka zajímaly by mě všechny Vaše zkušenosti i názory.
D*

Uživatelský avatar
Admin
Admin fóra
Příspěvky: 1217
Registrován: sob čer 10, 2006 15:13
tel.: +420 777 883 488
Bydliště: Vrchlabí
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Admin » pát říj 06, 2006 09:42

Měl jsem možnost vidět jak moc záleží v terénu na pneu.Správně zvolené pneu dokážou smazat rozdíl ve výkonech motoru i třeba o 100 koní :shock:
Závodní Defender 90 s přední i zadní uzávěrkou jel na Goodyeer Wrangler. Ten vzorek vypadal do terenu ideálně.Hrubej vzorek a kvalitní pneu.Problém nastal v bahně.Takový to jílovitý co se lepí a drží (ostatní prominou) jak hovno na košili :) nebylo ho ani velká vrstva okolo 15cm.Takže milej Defík zapadl všechny špéry zapnutý a stál na fleku a ani se nehnul.Jó vlastně hnul, lehce do boku ale nedalo to na pevný břeh. Gumy obalený bahnem tak že nebyl vidět vzorek. Druhý Defík 90 měl jen zadní uzávěrku a protektory BlackStar Venezuela.Hrubý vzorek ale oproti Wranglerům vzhledově nic moc.Tak tenhle Defík nepotřeboval ani uzávěrku.Přijel vytáhnout zahrabanýho Defíka.Jak začal hrabat, od kola bylo lítalo bahno všude do širokého okolo a vyháhl ho. Takže funkce samočištění vzorku je někdy nesmírně důležitá.

Uživatelský avatar
krtek007
Příspěvky: 394
Registrován: pon črc 03, 2006 00:10
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od krtek007 » pát říj 06, 2006 11:49

No ty Wranglery asi vazne nebudou nic moc, protoze pri jezdeni v jednom lomu u Plzne jsem na 205kach AT BFG v pohode vyjel prudke stoupani v hline a kamarad, ktery mel na Toyote wranglery, se tam zahrabal jako bagr. Pritom ty gumy vypadaji desne brutalne a do terenu jak delany. Ikdyz je fakt ze potom na mokrych kamenech zas tahal on mne:)))))
AUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM // DI 300TDi // Defender 110 td4

David

#4 Příspěvek od David » pát říj 06, 2006 13:23

Je to recht, pneu jsou základ. Já mám taky BF A/T 265 a jsou celkem dobrý, ale jakmile se potkají s tím jílovitým svinstvem, tak stačí udělat malou chybu s plynem, nechat je párkrát rychle protočit a jsou komplet zalepený, o samočištění pak u nich nelze mluvit ani ze srandy :cry: takže pak už jedině navijáček :lol: Ale zase se s nima super drandí po asfaltu a tak. Někde jsem teď četl, že velmi dobré off road pneu jsou Simexy, ale neznám nikoho kdo by jel měl nebo s nimi měl nějakou zkušenost. A co Micheliny XCL?? Jezdil jste na nich někdo?

Uživatelský avatar
krtek007
Příspěvky: 394
Registrován: pon črc 03, 2006 00:10
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od krtek007 » pát říj 06, 2006 13:47

Ty mas na diskosce 265 gumy? kolik jsi zvednul a copak jsi udelal s blatnikama abys to tam dostal?
AUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM // DI 300TDi // Defender 110 td4

Uživatelský avatar
De Lite
Příspěvky: 209
Registrován: stř srp 09, 2006 07:27
Bydliště: Jizerky
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od De Lite » pát říj 06, 2006 14:02

Na našeho Freelandika jsem nacpal na jaře pneu Continental CrossContact XL, v rozměru 225/75/16. Je to asi maximální rozměr co se tam vejde bez úprav. Jsou úplně super ( na silnici nehučí, na mokru drží, v terénu jedou a neproráží se ), akorát nevím, jaké budou na zimu a do sněhu. Mají sice označení M+S, ale nevím, nevím. Má s nimi někdo zimní zkušenosti?

Uživatelský avatar
Admin
Admin fóra
Příspěvky: 1217
Registrován: sob čer 10, 2006 15:13
tel.: +420 777 883 488
Bydliště: Vrchlabí
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Admin » pát říj 06, 2006 15:26

De Lite píše:Na našeho Freelandika jsem nacpal na jaře pneu Continental CrossContact XL, v rozměru 225/75/16. Je to asi maximální rozměr co se tam vejde bez úprav. Jsou úplně super ( na silnici nehučí, na mokru drží, v terénu jedou a neproráží se ), akorát nevím, jaké budou na zimu a do sněhu. Mají sice označení M+S, ale nevím, nevím. Má s nimi někdo zimní zkušenosti?
Označení M+S bych moc nevěřil a na zimu pořídil čistý zimáky.Je to do míst, kde nachumelí a hned to roztaje.Ale ve sněhu se ztoho stanou nekontrolovatelný sáňky.Doporučuji na zimu Nokian nebo Cooper.Je to sice měkká směs ale zase oproti jiným fungují i na ledu a sněhu.
Vem to i z téhle stránky. Pneu něco stojí. Nevím jak ty, ale já auto pojištěný nemám.Jezdil jsem na zimních protektorech a nakonec jsem v rozmoklý kejdě trefil oktávku a rozpáral jí jak konzervu.Policajti mi dali na místě 3000 pokuty (před 5 roky) a auto jsem si musel opravit sám.Jen díly mě přišly na 15.000,- sečteno podtrženo 18.000,- v háji, za to by byli sakra dobrý zimáky. :roll:
Šetřit ano ale na správných místech :wink:

Uživatelský avatar
De Lite
Příspěvky: 209
Registrován: stř srp 09, 2006 07:27
Bydliště: Jizerky
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od De Lite » pát říj 06, 2006 21:30

Na zimu v garáži mám Pirelli Scorpion, nevím přesně jaké ( zítra na ně mrknu a sdělím ), ale v menším rozměru. Žiji v takovém místě, že loni jsem ješte v dubnu měl za domem metr sněhu ( Jizerky ), takže pro mne pořádný zimáky jsou životní nutností. Proto právě jsem trošičku opatrný v názoru na ty moje Continentalky co se týče zimy.

Uživatelský avatar
De Lite
Příspěvky: 209
Registrován: stř srp 09, 2006 07:27
Bydliště: Jizerky
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od De Lite » sob říj 07, 2006 20:45

Takže v zimě jsem používal Pirelli Scorpion Ice&Snow, rozměr 215/65/16, jsou docela dobrý, vše jsem vyjel, na mokru, ledu, sněhu OK, akorát mne jednou dost zklamaly na rozmoklé louce, kde bylo místy tak 10-15 čísel sněhu. Do kopce jsem se ani nehnul, takže abych se odtamtud dostal, tak jsem jezdil cikcak bokem po vrstevnicích. Rozryl jsem to tam slušně a už jsem si myslel, že budu muset volat někoho o pomoc. Těch gum bych se i prodejem zbavil, mají vzorek tak 80%, chtěl bych je nahradit rozměrem 225/75/16.

Uživatelský avatar
Admin
Admin fóra
Příspěvky: 1217
Registrován: sob čer 10, 2006 15:13
tel.: +420 777 883 488
Bydliště: Vrchlabí
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Admin » ned říj 08, 2006 12:18

De Lite píše:Takže v zimě jsem používal Pirelli Scorpion Ice&Snow, rozměr 215/65/16, jsou docela dobrý, vše jsem vyjel, na mokru, ledu, sněhu OK, akorát mne jednou dost zklamaly na rozmoklé louce, kde bylo místy tak 10-15 čísel sněhu. Do kopce jsem se ani nehnul, takže abych se odtamtud dostal, tak jsem jezdil cikcak bokem po vrstevnicích. Rozryl jsem to tam slušně a už jsem si myslel, že budu muset volat někoho o pomoc. Těch gum bych se i prodejem zbavil, mají vzorek tak 80%, chtěl bych je nahradit rozměrem 225/75/16.
Jestli je chceš prodat, tak udělej někajou fotku a dej je do nabídky dílů, třeba se někdo ozve, zima je přededveřmi :wink:

David

#11 Příspěvek od David » úte říj 10, 2006 13:23

Krtek napsal:
Ty mas na diskosce 265 gumy? kolik jsi zvednul a copak jsi udelal s blatnikama abys to tam dostal?

Jo dal jsem to na Disco II bez problémů, mám to zvedlý o 5 cm OME podvozkem a všude mám péra (vzduch ze zadní nápravy jsem vyhodil). Místo 18' jsem dal 16'. Jediný co bylo třeba udělat bylo seřídit dorazy řízení. Všechny tyto věcičky mi udělala nějaká firma co dělá ve Vrchlabí LR, ale teď si nějak nemůžu vzpomenout, jak je to tam jmenuje :lol:
Daly by se tam narvat ještě o něcinko větší, ale to už by bylo na krev, takhle je to v klidu 8)
Pokud máš zájem, klidně ti pošlu fotečku krasavice :-)

Uživatelský avatar
Admin
Admin fóra
Příspěvky: 1217
Registrován: sob čer 10, 2006 15:13
tel.: +420 777 883 488
Bydliště: Vrchlabí
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Admin » úte říj 10, 2006 14:14

Pro ostatní, aby jste měli představu jaký je rozdíl v mezi seriovou a zvýšenou Discovery II za použití tlumičů a pružin OLD MAN EMU, a vyšších pneu.

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
krtek007
Příspěvky: 394
Registrován: pon črc 03, 2006 00:10
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od krtek007 » úte říj 10, 2006 21:35

Davide>> fotky jednoznacne posilej :))
Ten rozdil po instalaci OME 2" je obrovsky videt, ale jeste vic citit pri jizde v terenu. Proto presne tohle chci na sveho milacka:) Provar je ale presnost tachometru pri pouziti velkych kol. Schvalne Davide, kolik to promeruje?
Ja uz se vylozene tesim na kamarada az me bude delat technickou po upravach...nehomologovanej naraznik, kola ktera nejsou v technicaku, upraveny podvozek....to bude drahyyyyyy :roll:
AUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM // DI 300TDi // Defender 110 td4

Uživatelský avatar
krtek007
Příspěvky: 394
Registrován: pon črc 03, 2006 00:10
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od krtek007 » úte říj 10, 2006 21:41

btw: Ta firma z Vrchlabi asi nic moc, kdyz si ani nevzpomenes jak se to tam jmenovalo, ne?!?! :)))))))))))))))))))))))))))))))
AUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM // DI 300TDi // Defender 110 td4

David

#15 Příspěvek od David » stř říj 11, 2006 11:18

Nějak se mi nedaří vložit obrázek, Admine můžeš mi pls helfnout?

David

#16 Příspěvek od David » stř říj 11, 2006 11:30

Co se týká toho proměřování, tak to je docela mazec, proměřuje mě to na 70 o cca 10km nahoru a se zvyšující rychlostí to ještě roste. Skutečně by mě zajímalo kolik to celkem maže na maximálce, tacho ukazuje max. 150, když jsem to měl ještě neupravený tak šla max 175. To už je ale samozřejmě extrém. S tou technickou to pak chce skutečně poladit, jinak to může být dost malér. A taky si dávej bacha, ať s nehomologovaným nárazníkem nevemeš chodce, to je potom hodně velký pr...r. Ale tak jako tak za všechny tyhle problémky to stejně stojí, a krasavice je ještě větší krasavice. Jakmile vyřeším tech. problémek, hned zavěsím fotku

Uživatelský avatar
Admin
Admin fóra
Příspěvky: 1217
Registrován: sob čer 10, 2006 15:13
tel.: +420 777 883 488
Bydliště: Vrchlabí
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Admin » stř říj 11, 2006 19:47

Nahrávat fotky do fóra nejde. Můžeš sem dát pouze odkaz kde jsou fotky na webu uložené. Pak to vypadá jako ty Discovery II, co vidíte výše.
Jak na to: V nové zprávě pod kolonkou kde se vkládá předmět jsou jednotlivá políčka
B I U Quote Code ... atd.
Klikneš na Img a vytvoří se ti [img]%20dál%20napíšeš%20adresu%20kde%20jsou%20fotky%20uložený,%20například%20http://www.mojefotky.cz/discovery2/fotka1.jpg%20pro%20dokončení%20oprace%20stiskneš%20zase%20[img][/img]
Pak si můžeš dát náhled, jestli se obrázek zobrazí, nebo odeslat.
Naposledy upravil(a) Admin dne stř říj 11, 2006 19:57, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Admin
Admin fóra
Příspěvky: 1217
Registrován: sob čer 10, 2006 15:13
tel.: +420 777 883 488
Bydliště: Vrchlabí
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Admin » stř říj 11, 2006 19:51

krtek007 píše:btw: Ta firma z Vrchlabi asi nic moc, kdyz si ani nevzpomenes jak se to tam jmenovalo, ne?!?! :)))))))))))))))))))))))))))))))
Se ani nedivím že si nemůže vzpomenout, jsou to tam samí amatéři, kdo to jaktěživ viděl místo měchů tam cpát pružiny :mrgreen:

David

#19 Příspěvek od David » čtv říj 12, 2006 13:51

Já fotky na webu bohužel žádný nemám, takže můj krasavec se může maximálně představit až osobně třeba na srazu :-) Tedy jestli mi ho budou schopní vůbec někdy v Praze vydat ze servisu :evil:

Uživatelský avatar
Admin
Admin fóra
Příspěvky: 1217
Registrován: sob čer 10, 2006 15:13
tel.: +420 777 883 488
Bydliště: Vrchlabí
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Admin » čtv říj 12, 2006 14:30

Tak mi ty fotky pošli, já ti je nahraju na náš server. Zkusím stím něco udělat, aby sem šli nahrávat fotky. :oops:

Odpovědět