Tak jdu do solarku taky

No a nez me sprdnete, ze to je vcelku blbost (coz je), tak vam napisu, ze to chci resit mirne jinak.
- low cost, tak, aby kdyz to nekdo ukradne, abych to neresil.
- jednoduse pridelatelny / oddelatelny panel na strechu, stresni bednu, kamkoliv.
- hlavnim cilem je "prikrmovani" baterky kdyz auto stoji, pac DIII s myma blbostma je za tyden stani spolehlive vybita a baterka dostane zahul hlubokym cyklem, tj je menim jednou za 3 roky.
- prikrmovani lednice je pekne, ale ne nezbytne. ( me zere 2A tak 3-4h denne = 8Ah / den )
- na "vyletech" by bylo super, kdyby se vyrovnala spotreba kempovani ( = strilim o boku rekneme 4Ah lednice za pulden + sviceni v noci 4Ah => 8Ah), Dale predpokladejme 6 hodin svitu ( 2 vecer po prijezdu, 4 dopoledne pred odjezdem). To dava potrebny prumerny proud 1,3A na 12V = 16W, ucinnost soustavy/osvitu dejme tomu 40% a je z toho 40Wp panel.
Tj, jsem koupil 40W panely.
Rozmerove se mi nic ze standardni produkce nehodi, nicmene na aliexpresu jsem objevil docela prihodny 20W flexibilni nudle (800*150mm*3mm) za 800kacek kus. V podstate temito 2 panely chci "polepit" stresni rakev.
No nedelam si iluze kolik bude realnej vykon, ale me na tu udrzbu baterek v podstate staci proud 200mA. Cokoliv nad je bonus.
A k tomu MPPT regulator za 400 kacek
Opet si nedelam iluze ze to od cinana bude opravdu MPPT & Step up, nicmene za tech 400,- to proste zkusim.
Tak jsem zvedavej, jak to dopadne.
Ma to prijit za asi za 14 dni.

Hodim sem report